Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen betekent dat bouwprojecten speciaal worden ontwikkeld en gebruikt met respect voor mens en milieu. Het besparen van energie is een belangrijk punt. Maar denk ook aan het gebruik van duurzame materialen, hergebruik en recycling van materialen, verantwoord watergebruik, een gezond binnenmilieu (bijv. goede ventilatie en verlichting) en voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.

In Nederland krijgt duurzaam bouwen steeds meer aandacht. Duurzaam bouwen is een trend die niet meer zal verdwijnen. Iedereen wil graag een goed onderhouden woning, een prettige leefomgeving en een zo laag mogelijke energierekening. Er worden steeds meer duurzame huizen en duurzame wijken gebouwd die in meer of mindere mate voldoen aan het principe van duurzaam bouwen. 

 

 

Duurzaam bouwen werkt besparend
Bouwbedrijf Schrijver is continue op zoek naar verbeterprocessen omtrent duurzaam bouwen. Duurzaam bouwen werkt besparend. Niet alleen voor het milieu maar ook voor de kosten van onze opdrachtgevers. Uiteindelijk heb je met duurzame bouw minder onderhoud en daardoor ook minder kosten. Duurzaam bouwen wordt ondersteunt door de Rijksoverheid, gemeenten en provincies. Er zijn diverse mogelijkheden voor subsidies, financiering en belastingvoordeel.

Duurzaamheid projecten
Samen met onze opdrachtgevers en partners vertalen we duurzaamheid in allerlei projecten en initiatieven. Wij onderzoeken voor diverse opdrachtgevers de mogelijkheden om duurzaam te ontwikkelen en te bouwen.